Dykkerkurser og dykkerture

Leder du efter en vandsport, som ikke blot er en vandsport? Dykning er en livsstil, det er den vildeste natur oplevelse du overhovedet kan forstille dig. Jeg har dykket siden jeg var 14 år, har en uddannelse som dykkerinstruktør, derfor har jeg arbejdet og boet ca. 2 år i bl.a. Thailand, Indonesien og Egypten for at dyrke den fedeste ekstrem og vandsport i verden.

På denne side vil du få alt den information du skal bruge, hvis du ønsker den fedeste dykkertur til bl.a. Egypten, Thailand eller Maldiverne til en god pris. Hvis du derimod er nybegynder indenfor dykning, så kan du læse om at tage dit dykkercertifikat i København eller Fyn hos eksempelvis Kingfish eller Diving2000. Yderligere kan du prøve kræfter med et prøvedyk, hvis du blot ønsker en enkelt dag, hvor du ser om dykning er noget for dig. Siden gør det nemt for dig at komme i gang!

De bedste dykkerkurser i Danmark

Dykning i København hos Kingfish. Tag dit certifikat eller find dykkerture her

Kingfish Dive & Travel - dykkerkurser

Kingfish tilbyder alt hvad man skal bruge og søger indenfor dykning. De tilbyder dykkerrejser (læs mere nedenfor). Derudover tilbyder de PADI dykkerkurser, personligt har jeg aldrig taget et dykker kursus i Danmark, men kender mange som har. Samtlige fortæller at udstyr, undervisning, sikkerhed og instruktørerne er top klasse hos kingfish, hvilket deres mange anmeldelser også bekræfter.

Yderligere har Kingfish et enormt udvalg af dykkerudstyr, de har uden tvivl Danmark bedste shop til scuba diving og spydfiskning, hvor du bl.a. kan købe kvalitets dykkerure og våddragter. Du kan selvfølgelig leje udstyr, hvis du tager et dykkerkursus eller prøvedyk hos Kingfish.

Kingfish yder desuden prismatch & 90 dages returret. Yderligere kan du på siden booke en rejsekonsulent, til at hjælpe dig med din drømmerejse.

 

Bedømmelse: 4,5 stjerner (250+ anmeldelser)

📍København

Dykkerkursus hos dykkerhulen i Jylland. Billigt og gode tilbud

Dykkerkurser på Fyn med Diving2000

Dykkerhulen er en af Danmarks ældste og aller bedst rated dykkercentre. Diving2000 tilbyder det samme som Kingfish. Både kvalitets dykkerrejser, PADI dykkerkurser og prøvedyk i både Danmark og udlandet. Priserne er meget sammenlignelige, og udstyret er ligesom kingfish i højeste klasse. 

Personligt har jeg ingen erfaring med Diving2000. Men de har fået virkelig gode anmeldelser og ud fra deres hjemmeside, så virker alt legitimt og af høj kvalitet. Yderligere ville jeg gerne inddrage et dykkercenter på Fyn, Diving2000 er lokaliseret i Odense og tilbyder over 20 dykkerkurser og dykkerture 1 til 3 gange om ugen. 

Bedømmelse: 4,9 stjerner (1400+ anmeldelser)

📍Odense

De bedste dykkerferier

Dykkerrejser

Hvis du har et dykkercertifikat og ønsker den fedeste oplevelse i dit liv, så book eller læs mere om en eksklusiv dykkerrejse her. 

Her kan du finde din drømme dykkertur. Der tilbydes rejser til de bedste destinationer i hele verden. Bl.a. dykkerrejser til Egypten, Thailand, Malta og Maldiverne, som nogle af mine personlige favorit dykker destinationer.

Derudover tilbyder Kingfish unikke grupperejser, hvor du kan møde nye bekendtskaber med samme dykker passion som dig, så du altid har nogle at dele oplevelserne med. Til sidst kan jeg anbefale en dykkerrejse på en liveaboard, hvor man lever efter princippet “eat, sleep and dive!”, her bor man på en båd og rejser rundt til de bedste dykkerdestinationer. 

Bedømmelse: 4,5 stjerner (250+ anmeldelser)

📍København

Den perfekte dykkerferie/dykkerrejse

Hvis du leder efter den perfekte dykkerrejse med familien, så vil jeg anbefale Thailand, Bali eller Egypten. Alle destinationer har nem og flot dykning med en masse andre oplevelser og aktiviteter, som man kan beskæftige sig med, når man ikke er i vandet. Og så har de lækker og billig mad. 

Er man en mere en erfaren dykker, så anbefaler jeg en grupperejse eller en liveaboard. Her kan man lære nye at kende med samme passion som dig selv. Man kan skabe nye venskaber og meget mere. Derudover vil opleve det bedste dykning i dit liv, hvis du bl.a. tager til Raja Ampat (min favorit sted i hele verden) Filippinerne, eller en stor favorit i Danmark, Maldiverne. Alle destinationer har fantastisk dykning og dykkerture/dykkerferier. De hele kan bookes under “dykkerrejser” længere oppe. 

De bedste dykker destinationer

Her er de bedste dykker destinationer efter min mening. Disse steder vil egne sig som den perfekte dykkerrejse for familie, venner og par. Hvis man ønsker at dykke Nusa lembongan og Nusa Penida, så anbefaler jeg at man lidt erfaring, min kæreste med 15 dyk fik noget af chok, da vi endte i en rigtig kraftig riptide strøm.
 
  • Maldiverne 
  • Raja Ampat (bedste spot i Indonesien)
  • Bali, Nusa lembongan og Nusa Penida (Indonesien)
  • Thailand (Koh Tao og Koh lipe)
  • Malta
  • Filippinerne (El Nido og Coron)

Dykkerrejser Liveaboard / Hvad er en Liveaboard

En Liveaboard tur er min favorit oplevelse/aktivitet. Forstil dig at være på vandet i 3 – 14 dage, være på de bedste dykker destinationer uden mennesker, med lækker mad og mennesker som deler sammen passion som dig, personligt kan jeg ikke sætte en pris på ture som dette.
 
Mange dykkere har aldrig været på en liveaboard. Mange har den opfattelse, at det kun er for meget erfarne dykkere, eller fordi det er en dyr fornøjelse. Man kan ikke komme udenom, at en liveaboard tur/rejse ikke er billig, det bliver svært at finde en med gode anmeldelser til under 1.200 pr. døgn, dog får man dykning, mad, godt selskab, husly og ikke mindst en uforglemmelig oplevelse for pengene.
Liveaboard er bestemt ikke kun for erfarne dykkere! Jeg har haft min kæreste med på en Liveaboard i 4 dage i Indonesien, da hun havde 18 dyk. Det kan dog anbefales at tage et nitrox kursus inden, da i formentlig vil dykke tre gange om dagen.

Hvor gammel skal man være for at dykke? Må børn dykke?

Børn må gerne dykke og kan også få et dykkercertifikat, så længe disse kriterier er opfyldt:

  • Du skal minimum være fyldt 10 år.
  • Du skal være i stand til at svømme 200 meter, desuden skal du kunne træde vande i 10 minutter
  • Du skal selvfølgelig have et sundt 
  • Til sidst skal du udfylde PADI’s sikkerheds regler, men det skal dykkercenteret nok hjælpe med. 

Hvad er PADI?

PADI er et ord som går igen, men hvad betyder det egentlig? PADI står for Professional Association of Diving Instructors, som er en international organisation for dykkere over hele verden. Hvis et dykkerkursus eller dykkercertifikat er PADI mærket, så er du garanteret at kurset er anerkendt og kan bruges i hele verden. 

Der findes flere organisationer, som eksempelvis SSI og CMAS. Men mere end 60% af alle dykkere er PADI-certificeret, mens over 70% af alle instruktører er PADI-certificeret. Derfor kan jeg anbefale at tage et PADI kursus. Personligt er jeg selv uddannet SSI-instruktør, men det er fordi SSI er rigtig stort i Thailand, hvor jeg har arbejdet, og det adskiller sig ikke det store fra PADI.

Hvad er den bedste dykkerbrille?

Hvad skal du overveje, når du leder efter den bedste dykkermaske for dig? Din dykkermaske er dine øjne når du dykker, efter min mening er en god og passende dykkermaske yderst nødvendigt for et succesfuldt dyk. Det vigtigste aspekt når du skal vælge din dykkermaske er din maskes fit, den skal sidde korrekt, der må ikke komme vand ind i masken, og så skal den selvfølgelig sidde behageligt. Alt andet er blot en bonus.

Det er ikke unormalt at dykkere har mere end en dykkermaske. Personligt har jeg tre masker, det hele afhænger af hvilken slags dykning jeg udfører. Hvis man ønsker en dykkermaske som velegner sig til det meste, så vil anbefale en Zoom Dive mask, den er universal med justerbare og behagelige stopper, personligt bruger jeg den som en ekstramaske, når jeg dykker med elever. Hvis du ønsker en anden  

Hvis du ønsker at finde de bedste dykkerbriller til børn, så kan du finde og læse gode muligheder her.

Dykkerkurser

Der findes en lang række dykkerkurser, som kan gøre dig klar til at dykke overalt i verden.

Når du tager et dykkerkursus i Danmark, så er det med organisationen PADI (kan også ses i den linket video). Hvis du tager dit kursus med PADI, så vil du få et internationalt dykkercertifikat, som vil være legitimt i hele verden. Jeg har aldrig været et sted, hvor PADI ikke har været anerkendt.

Hvis du ønsker at blive en certificeret dykker, så vil jeg klart anbefale at tage dit Padi Open Water kursus, det vil give dig mulighed for at dykke i hele verden til 18 meter.

Dykkerudstyr

Hvis du vælger at tage et prøvedyk eller et dykkerkursus, så vil kvalitets dykkerudstyr for det meste være inkluderet, medmindre du er i Egypten og Australien, der er intet gratis indenfor dykkerverden. 

Nødvendigt udstyr til scuba diving er en BCD, regulators, dykkermaske, dykkerfinner og selvfølgelig en dykkertank. Det er dyre elementer, men hvis man bliver forelsket i sporten, så kan det købes brugt og billigt kvalitets dykkerudstyr. Det kan klart anbefales at købe sin egen dykkermaske hurtigst muligt. Personligt kan jeg ikke lide at låne en dykkermaske, som er blevet brugt af mange tusinde mennesker før mig, samt det er vigtig med en dykkermaske, som passer dit ansigt. Det findes intet mere irriterende end en maske, hvor der løber vand ind og dugger. (Kæmpe anbefaling herfra)

Hvad er dykkersyge?

Dykkersyge skyldes dannelse af kvælstof / nitrogen i kroppens blodbaner og væv, som ofte vil sætte sig i kroppens led. Det sker hvis dykkeren stiger op til vandets overfalde for hurtigt. Så længe du altid dykker med en professionel med et dykkerur, og i følger dets instrukser (vil du lære på opwater advance kurset), så skal du ikke være nervøs.

 

Om vandsportogoplevelser.dk 

Vandsportogoplevelser.dk er en oplysningsguide med fokus på at hjælpe dig med at planlægge din perfekte oplevelse b.la. ud fra personlige erfaringer. Siden er startet af mig, Kevin Nielsen, så du mere overskueligt kan finde en oplevelser eller aktivitet der passer dig, din familie eller venner/kollegaer. Og  fordi jeg selv elsker en fed aktivitet eller oplevelse.

 

Kontaktoplysninger

Navn: Kevin Nielsen

Email: Kevinodk97@gmail.com

Telefon: 60513836