Escape Rooms

Escape Rooms

Ønsker du en oplevelse, hvor man skal holde hovedet koldt? Hvor man træder ind i et eventyrspil, hvor kun fantasien sætter grænser? Så er “escape rooms” og “mystery” lige noget for dig! Her handler det om at samarbejde, teamwork, opfindsomhed og tænke ud af boksen.

‘”Escape rooms” er en af de mest trending aktiviteter i verden. Her falder Danmark lidt bagefter, denne genre har ikke helt slået igennem hos danskerne. Dog har vi fundet vores favoritter spiloplevelser på Sjælland, København og i Århus. Vi har forsøgt at finde forskellige spiloplevelser som både er perfekte til, børn, vennegrupper og par. Det er specielt anbefalet som en teambuilding øvelse for virksomheder og til firma arrangementer. 

Liste over de bedste Escape Rooms i Danmark:

Riddlehouse

Riddlehouse er blevet udkåret som “travelers’ choice”, men det er ikke derfor, at det er vores fortrukne escape room. De tilbyder en meget organiseret og udfordrende oplevelse, men stadig med et hjælpsomt og venligt personale.

Hos riddlehouse, tilbyder de mange forskellige spil. Dvs. at du nemt kan finde et tilbud på et escaperoom, som vil passe dine ønsker for en god oplevelse. Eksempelvis kan du prøve deres uhyggelige “The Ring” (Video tillagt) tema, eller deres mere familie og børnevenlige spil “the last passenger”.

Bedømmelse: 4,4 stjerner (130+ anmeldelser)

📍København K, Køge og Roskilde

Pris: 1095 kr. pr. gruppe (1 – 6 personer) 

Solve a mystery

I Forhold til “Hos Riddlehous” kan “Solve a mystery” mere defineres som et “mystery hunt”, hvilket gør aktiviteten mere familie og børnevenlig. Yderligere, velegner det sig til firma arrangementer og teambuilding, eftersom spillet varer længere tid, og man kan være flere i gang på samme tid. 

Personligt har jeg besøgt deres spil på Christiansborg og i Nyhavn. Vi var helt vildt begejstret over et “mystery hunt” baseret på sande historier i de københavnske gader. Vi blev udfordret på samarbejde, logik og god kommunikation. Men synes det var lidt for nemt, at gennemføre, dog super hyggelig oplevelse.

Personligt fortrækker jeg et mere udfordrende escape room, som f.eks. det “Riddlehouse” tilbyder. Men til denne pris, er det den perfekte måde at opleve byen på en sjov og spændende måde, med kulturelle elementer sammen med familie, venner eller kæreste.

Bedømmelse: 4,3 stjerner (100+ anmeldelser)

📍København, Århus C

Pris: 375 kr. pr. gruppe (1 – 4 personer)

Escapist

Hos Escapist finder du efter min mening Jyllands uden tvivl bedste “escape room”. 

Escapists spil “Det Store Diamantkup” er et yderst veldesignede ” escape room med enestående probs og en god atmosfære, yderligere har det en fed brainteaser. Dog vil jeg stadig mene, at spillet er velegnet for nybegyndere og børn. 

Bedømmelse: 4,7 stjerner (150+ anmeldelser)

📍Århus C

Pris: 995 kr. op til 6 personer

Escape room Sjælland og Jylland

Midgaard Event

Midgaard Event tilbyder 3 forskellige spil. Personligt har jeg kun prøvet deres “Sherlock Holmes” spil. 

Jeg har besøgt utallige escape rooms, men hos Midgaards Event er der virkelig kælet for detaljerne i temaet, historien og gåderne! Derudover, er det to escape rooms kombineret i et genistreg af en oplevelse, hvor sværhedsgraden og skuespillerne lever mere end op til prisen, en klar anbefaling herfra, hvis du er villig til at betale lidt ekstra. 

Det eneste man ærgre sig over er, at det kun er lokaliseret i København. Håber snart de åbner et escaperoom i Jylland for resten af Danmarks skyld!

Bedømmelse: 4,7 stjerner (350+ anmeldelser)

📍København Ø

Pris: 1.295 kr. 3 – 6 personer.

Hvad er et escape room

Et escape room, bedre kendt som et escape spil, er hvor man skal samarbejde med sin gruppe, for at løse diverse gåder og mysterier for at undslippe et rum på tid, eller blot løse et mystisk mysterie. Escape rooms er en voksende succes, fordi det en fantastisk teambuilding øvelse, så man kan rystes bedre sammen som kollegaer, venner, familie eller kærester. Du kan også rulle ned og se tre videor fra Midgaard, Riddlehouse og Escapist, hvis du ønsker mere information og bedømmelser om escaperooms.

Gratis virtuel escape room

Hvis du er i tvivl om dette er noget for dig, så findes der både brætspil, som eksempelvis “Exit” og “Space box” (Disse fantastisk brætspil kan købes på amazon) Men også et online virtuel reality spil. Jeg kan anbefale to gratis spil online “Virtual Spy Game” og “Sherlock – Virtual Murder Mystery”. I disse to spil kan du gratis oprette hold fra hele verdenen, for at løse udfordrende og sjove gåder. Det vil være en perfekt start for en nybegynder, men også for børnene.

Hvad koster escape room

Her på siden ligger det mellem 995 – 1295 kr. Det kan lyde af mange penge, men prisen gælder for en gruppe, derudover kan det komme an på hvilken dag du ønsker at spille, men alt dette kan du læse mere om, når du booker din oplevelse. Yderligere er der mange tilbud at hente på spillene, men også på gavekortene inde under booking.

Escape room for børn

I Danmark er der ikke specifikke escape rooms til børn. Dog vil jeg mene, at alle aldre kan deltage i Solve a mystery’s mange gode tilbud. Ellers kan man altid starte med et godt brætspil eller et online escape room.

Escape room spil og brætspil

Som sagt findes der mange temaer man kan prøve af i hele verden. Hvis man ikke er interesseret i at blive lukket inde i et rum, så kan man prøve temaer som escaperoom brætspil, som man kan finde frem derhjemme lige når man lyster. Det kan også være et godt startpunkt, hvis man ønsker at afprøve det inden man betaler en masse penge for et fysisk escape room i Danmark.


Escape room er for alle aldre, man kan derfor finde temaer, hvor men enden skal bryde ud af et mystisk fængsel, eller undslippe en børnehave.

De bedste escaperooms i Danmark

Her kan du se 3 klips fra henholdsvis, Riddlehouse, Midgaard og Escapist, som har lavet en video om deres escape rooms, samt information og bedømmelser af deres oplevelse. Håber vandsporogoplevelser har kunne hjælpe dig med at finde den rigtige oplevelse! Ellers er du altid velkommen til at tage kontakt.

 

Om vandsportogoplevelser.dk 

Vandsportogoplevelser.dk er en oplysningsguide med fokus på at hjælpe dig med at planlægge din perfekte oplevelse b.la. ud fra personlige erfaringer. Siden er startet af mig, Kevin Nielsen, så du mere overskueligt kan finde en oplevelser eller aktivitet der passer dig, din familie eller venner/kollegaer. Og  fordi jeg selv elsker en fed aktivitet eller oplevelse.

 

Kontaktoplysninger

Navn: Kevin Nielsen

Email: Kevinodk97@gmail.com

Telefon: 60513836