Harpunfiskeri kursus og Undervandsjagt

Leder du efter en vandsport, som ikke blot er en vandsport? Harpunfiskeri, spydfiskeri og undervandsjagt er en livsstil, som du også kan dyrke i udlandet. Jeg har selv dyrket undervandsjagt og harpunfiskeri i Thailand og på Bali, det er en fantastisk undervandssport og unik hobby, som du kan dyrke resten af livet. 

Man kan tage et undervandsjagt kursus i København og Jylland. Den undervisning du får hos Kingfish eller Dykkerbutikken kan du bruge i hele verden. Der findes intet bedre end at få en ny fisk på spyddet! I udlandet vil harpunfiskeri eller undervandsjagt være mere kendt som spydfiskeri. Alle jeg har introduceret for undervandsjagt har været vilde med det.

Liste over de bedste smagsoplevelser og rundture i Danmark

Harpunfiskeri og undervandsjagt hos Kingfish

Ønsker du et sus af adrenalin, så har du fundet den rette oplevelse. Der tilbydes forskellige kurser, som kan hjælpe dig med at få en fisk på spyddet, kurser der tilbydes er: Introkursus i harpunfiskeri, heldags introkursus i undervandsjagt, rejser, events og undervandsjagt og harpunfiskeri om natten.

 

Personligt har jeg kun dyrket spydfiskeri i Thailand og på Bali, foruden scuba diving, er det min ynglings hobby. Men efter jeg har læst anmeldelser og udtagelser om undervandsjagt hos Kingfish, har jeg lige booket min første undervisning i Danmark. Jeg opdaterer selvfølgelig siden efterfølgende. Jeg har booket et heldags introkursus til 999 kr. Men kan også købe et halvdags kursus til 599 kr.

 

Udstyr til undervandsjagt og harpunfiskeri kan lejes hos Kingfish, det vil koste yderligere 500 kr. Ellers har de også en fremragende shop.

 

Bedømmelse: 4,5 stjerner (250+ anmeldelser)

📍København

Pris: 599 – 6.000 kr.

 

Harpunfiskeri i Jylland og undervandsjagt

Harpunfiskeri og undervandsjagt hos dykker-butikken

 

Hos Dykker-Butikken lærer du de grundlæggende harpunfiskeri teknikker, alle de nødvendige sikkerhedsregler, fisk, vejr/vind forhold og meget mere. Hvis du ønsker en fantastisk oplevelse for familie, firma eller vennegruppe, så prøv en halv dag med undervandsjagt for 10 personer og op ad: Læs mere her

Hos Dykker-butikken vil alt harpunfiskeri udstyr være inkluderet i prisen, så det eneste du skal medbringe er gyldigt fisketegn og en madpakke. Dykker-butikken er det førende sted inden for undervandsjagt i Jylland. De har gode anmelderser og erfarne instruktører.

Bedømmelse: 4,2 stjerner (90+ anmeldelser)

📍Århus

Pris: 400 kr. TILBUD

 

Fang hummer i Limfjorden

Hummertur til Limfjorden

Hos Dykkerbutikken kan du prøve en anderledes form for undervandsjagt. Lær hvordan du fanger en hummer i Limfjorden sammen med dine venner eller familie, det er en helt unik oplevelse. I vil selvfølgelig være sammen med erfarne instruktører hele dagen, som vil lære jer om diverse teknikker og tricks til at fange din egen hummer til aftensmaden. 

Det kræves at du kan fridykke til 3 meter, samt du skal kunne ligge stabilt i vandet. Men hvis du har en lille smule erfaring, så vil det være intet problem. 

Alt undervandsjagt udstyret vil være inkluderet og transporteret til dykkerstedet. Husk der er ikke fangst garanti, men ud fra de anmeldelser jeg har læst, er det meget sandsynligt og lyder som den fedeste undervandsoplevelse.  

Bedømmelse: 4,9 stjerner (90+ anmeldelser)

📍Limfjorden

Pris: 1250 kr.

Køb Harpun i Danmark (Hvilken harpun skal jeg vælg?)

Hos Kingfish er der et stort udvalg af harpuner. Hvis man er nybgynder til undervandsjagt, så kan det være svært at vælge en harpun som passer dig.

Dit valg af harpun afhænger meget af dit niveau, og hvilke fisk du ønsker at fange, og hvorhenne du vil jage fisk. Nogle gange kan det eksempelvis være vigtigt at have lang og kraftigere harpun.

Se videoen om hvilken harpun der passer dig, for at finde den perfekte harpun til dig.

Bedømmelse: 4,8 stjerner (250+ anmeldelser)

Pris: 499 – 2.999 kr.

Harpunfiskeri priser

Priser på undervandsjagt er meget varierende. Her på siden har vi fundet harpunfiskeri kurser, både heldags, halvdags og gruppekurser til de bedste priser i forhold til anmeldelser og udtagelser. Vi har også fundet et fremragende tilbud på harpunfiskeri hos Dykkerbutikken, hvor du kan få et introkursus til kun 400 kr.

Undervandsjagt regler

Hvis du ønsker at dyrkeundervandsjagt og harpunfiskeri, så skal du selvfølgelig overholde lovgivningen og diverse regler. Jeg plejer at sige, at man kommer langt med sundfornuft. Undervandsjagt er den mest bæredygtige form for fiskeri, men alligevel er der en del regler, både pga. det sikkerhedsmæssige, men også pga. den bæredygtige profil. 

 

Når man undervandsjæger må man aldrig dykke inde i havneanlæg eller nogle former for industrielle anlæg. Yderligere skal man overholde fredszoner, mindstetal og dagskvoter. 

Man må ikke længere undervandsjage med harpun om natten. I 2019 bestemte EU, at det ikke længere er tilladt at harpunfiske om natten, dette forbud gælder fra solopgang til solnedgang. Man må stadig undervandsjage med eksempelvis fiskenet eller fiskelasso.

Undervandsjagt i Danmark

Man kan undervandsjage i alt saltvand i Danmark, så længe mange over holder, fredninger, mindstemål, dagskvoter og fredszoner. Nogle af de særlige er harpunfiskeri spots er: Hvide sande, høfder sydpå langs kysten, Roshage, Tornby Rev ved Hirtshals og meget mere. 

Hvor gammel skal man være for at kunne harpunfiske? Må børn harpunfiske?

Først og fremmeste vil jeg minde dig om, at man aldrig må sælge sin fangst, eftersom det harpunfiskeri betragtes som lystfiskeri. Yderligere skal man være 18 år for at anvende og købe en harpun, men det er altid tilladt at tage børn med. Dog kan man få en speciel polititilladelse, så man kan få lov at anvende harpuner som 16 årig. 

Prøv harpunfiskeri og undervandsjagt gratis.

Hvis du har udstyret til at harpunfiske (harpunfiskeripakker kan også købe på Hos Kingfish eller Dykker-Butikken).
Ellers hvis du kender en som allerede har udstyr, så tag ud sammen og afprøv undervandsjagt, hvis du ønsker at afprøve det inden du melder dig til et kursus. Det fedeste undervandsjagt er at man kan harpunfiske gratis i alt saltvand, modsat lystfiskeri må man kun undervandsjage i saltvand! Så længe du har udstyret og sikkerheden i orden, så er den perfekte hobby for dig og dine venner.

Skal man have et fisketegn for at dyrke harpunfiskeri?

Det kortesvar er “ja”. Ligesom man skal have et fisketegn for at lystfiske, gælder præcis de sammen regler for harpunfiskeri.

Harpunfiskeri udstyr

Det essentielle for at kunne dyrke denne vandsport, er en snorkel, dykkermaske, dykkerfinner og en harpun. Hvis du ønsker mere yderligere guidance vedrørende udstyr til harpunfiskeri og undervandsjagt, så se videoen om UV-jagtpakker for de seriøse (Undervandsjagt-pakke). 

Udstyret er ikke billigt, vores link har en masse tilbud på harpunfiskeri udstyr

Undervandsjagt i søer og ferskvand er forbudt!

Undervandsdykning i ferskvand er forbudt. Man må eksempelvis gerne samle krebs med hænderne, men under ingen omstændigheder jage med harpun. Jeg tror også det er tilladt at undervandsjage med fiskelasso og fiskenet, men det hele står lidt uklart. 
 
Husk på at det kan kræve fiskekort, specielle tilladelser, og endda forbud i visse søer.

Om vandsportogoplevelser.dk 

Vandsportogoplevelser.dk er en oplysningsguide med fokus på at hjælpe dig med at planlægge din perfekte oplevelse b.la. ud fra personlige erfaringer. Siden er startet af mig, Kevin Nielsen, så du mere overskueligt kan finde en oplevelser eller aktivitet der passer dig, din familie eller venner/kollegaer. Og  fordi jeg selv elsker en fed aktivitet eller oplevelse.

 

Kontaktoplysninger

Navn: Kevin Nielsen

Email: Kevinodk97@gmail.com

Telefon: 60513836