Lystfiskeri

Lyst fiskeri er en hobby for alle

Hvis du er på udkig efter en ny hobby der skal foregå i naturen, så kan det være at du i fremtiden skal kalde dig selv for lystfisker. Lystfiskeri er en hobby, hvor alle kan være med. Det betyder ikke noget om du er lille, stor, ung, gammel eller midt imellem. Alle kan være med, og det er den helt perfekte måde at komme ud i naturen.

Mange forskellige muligheder for fiskeri i Danmark

Lystfiskeri er en yderst alsidig hobby, da du kan fiske efter mange forskellige fiskearter. Der er enormt mange forskellige muligheder for at fiske i det danske land, og du behøver på ingen måder en båd eller en masse udstyr for at komme i gang.

Lystfiskeri kan foregå fra båd, men det behøver det bestemt ikke. Du kan også vadefiske eller du kan fiske fra land, og det kan du gøre hele vejen rundt om Danmark. Hvis der er vand, så er der højst sandsynlig også fisk i vandet.

Danmark byder på intet mindre end 8593 km kyst, og der er derfor rigtig mange forskellige fiskespots langs den danske kyst. Udover kystfiskeri, så kan du f.eks. også fiske i søer, moser og åer, men du skal være opmærksom på, at du nogle steder skal have speciel tilladelse for at fiske.

Kystfiskeri er det mest populære fiskeri i Danmark, og det foregår som navnet antyder fra kysten. Havet er noget større end f.eks. søer, og det betyder at fiskene bevæger sig rundt på et større areal. Det kan derfor godt være en smule svært at finde fiskene ude i det store blå, men det er til gengæld yderst tilfredsstillende, når du finder dem.

Hvad skal du brug for at komme i gang med fiskeriet?

Du skal først og fremmest have et fisketegn, hvilket giver dig tilladelse til at fiske med stang langs den danske kyst eller fra båd. Dernæst skal du bruge en fiskestang med et hjul og noget endegrej. Mere skal du ikke bruge for at komme i gang, og det behøver derfor ikke være bøvlet at komme i gang med din nye hobby.

Du kan finde alt det bedste fiskeudstyr lige her.

Når du har fundet det fiskeudstyr som du godt kunne tænke dig, så skal du bare afsted mod kysten, og så ellers bare i gang med at kaste. Afhængigt af hvad du fisker efter, så kan det godt være svært at fange fisken. Det er altså ikke unormalt med flere såkaldte 0 ture, hvis du f.eks. fisker efter havørred. Dem kan der være mange af, og det sker også for erfarne lystfiskere.

Du skal væbne dig med tålmodighed og koncentration, så skal fiskene nok bide på krogen lige pludselig. Den følelse er fantastisk, og du kan meget hurtigt blive afhængig af den.