Paddleboarding

Paddleboarding er det samme som SUP, som står for Stand Up Paddle Boarding. Det er en trending vandsport i Danmark, bl.a. fordi paddleboarding er for alle aldre, størelser og køn. Det er en skøn og hyggelig måde at opleve naturen på i hele Danmark. På siden kan di dpg kun finde SUP kurser i Aalborg, Århus og København. Udstyr til paddleboarding kan være dyrt, derfor har vi fundet tilbud på paddleboards og billige SUP kurser, så du kan teste om paddleboarding er noget for dig og familien eller vennerne.

Jeg har stået på paddleboard i snart to år, så jeg kan skrive under på, at om vinteren kan man nyde et SUP kursus, det handler bare om at kunne blive stående paddleboardet og have en god våddragt. Ellers kan du få en masse gode råd og tilbud på paddling her.

Bedste SUP kurser i Danmark

paddleboard københavn med surf copenhagen

SUP kursus i København

Paddleboard kursus eller SUP kursus, kært barn har mange navne. Paddleboardet kan virke vippende, når du forsøger at holde balancen på vandet. Det handler om koncentration, og med hjælp fra pagajen og gode instruktører, så du nemt lære at paddle over bølgerne hurtigere end du kan forstille dig.

Med paddleboard kursus hos top rated Copenhagen Surf School, vil erfarne instruktører hurtigt lære dig at mestre teknikken. Et paddleboard kursus i København indeholder 1,5 time SUP kursus, gennemgang af teknikker, en paddleboard tur rundt i Amagerstrand park og selvfølgelig alt det nødvendige udstyr.

Bedømmelse: 5 stjerner (80+ anmeldelser)

📍København S

Pris: 345 kr

SUP kursus i Århus

Surf Agency har 2012 delt deres passion inden for vandsport. Deres professionelle og erfarne instruktører underviser nu også i stand up paddle surfing, også kendt som paddleboarding i Danmark.

Hvis du har problemer med at holde balance, når du står på paddleboard eller bare mangler en god oplevelse. Så tag et SUP kursus i Århus. Oplevelsen varer ca. 2,5 time, som indeholder et kursus i paddleboarding, nødvendigt paddle udstyr, Sauna (Oktober – April), professionelle instruktører og en privat platform til at hoppe i havet.

Bedømmelse: 4,9 stjerner (45+ anmeldelser)

📍Århus C

Pris: 599 kr.

paddleboarding Aalborg, lær at stå på paddleboard her

SUP kursus i Aalborg

Et SUP kursus hos Aalborg Tours kan klart anbefales, hvor du kan opleve en anderledes tur på vandet. Turen starter med at få de basale teknikker på plads, så du kan blive på paddleboardet hele turen. Under hele turen vil der være erfarne og professionelle instruktører til stede, som løbende kan give tips og tricks. 

Turen vil foregå i fjorden, hvor SUP instruktørerne vil guide hele turen. Alt det nødvendige udstyr vil være til rådighed, så som våddragter, paddleboards og svømmevest. 

 

Bedømmelse: 5 stjerner (85+ anmeldelser)

📍Aalborg

Pris: 499 kr.

Spørgsmål og svar vedrørende SUP:

Hvad er SUP?

Har du nogensinde hørt om SUP? Du må have hørt om nogen af dine venner eller familie snakke om paddleboards og paddleboarding. SUP står for Stand Up Paddleboarding. Det er en vandsport som bliver mere og mere populær, fordi det er en super sjov træningsform og god undskyldning for være lidt mere i naturen.

Paddleboard udstyr

SUP (Stand Up Paddleboarding) kræver noget specifikt udstyr for at kunne paddle. Det eneste som er nødvendigt er, et paddleboard og noget vand. Derimod er der en masse ekstra udstyr, som kun vil gøre oplevelsen ved at stå på paddleboard sjovere: 
 
 • Ankel snor
 • Paddleboard fins
 • PFD (redningsvest)
 • Elektrisk eller hånd pumpe (hvis du har en iSUP)
 • Drybag 
 • Solcreme
 • Flydende solbriller
 • Førstehjælpskit 

Hvorfor begynde på at paddle? 

Eftersom du nu ved hvad SUP er, hvorfor skulle du så ikke hoppe ombord på en af de mest trending vandsports i år. Listen er uendelig! 
 
Der er ikke kun en masse helbredsmæssige fordele, men selvfølgelig også en masse sjov. I stedet for at tage i et fitness center, så fat dit paddleboard og en god kammerat eller veninde og kom ud i naturen.  Der er massere fordele ved at paddle, få bl.a. de meget eftertragtet endorfiner og en masse D vitamin ved at stå på paddleboard eller: 
 
 • Full-body workout
 • Core og styrke træning
 • Bedre balance
 • Stimulering af hjernen og en form for meditation
 • Afslapning og afstresning

SUP kursus og paddleboard for børn

SUP kurser er særdeles velegnet for børn, du vil bliver overrasket over, hvor hurtigt de lærer at holde balancen. Ellers tag dine børn med ud på vandet, i kan sagtens være to på et paddleboard. 

Hvem kan paddle?

Alle kan være med til at paddle! Det er en vandsport for alle, om du er mand eller kvinde, barn eller voksen, menneske eller hund – ja du kan endda tage din hund med på dit paddleboard, mulighederne er uendelige indenfor paddleboarding. Man kan endda finde paddleboards som er designet til tandem paddling. 

Det forudsætter selvfølgelig, at du kan lide at være i vandet, og at du kan svømme, man kan ikke undgå at falde i vandet.

Hvorfor står man op på et paddleboard?
Surfing i Klimøller er det bedste surfing i Danmark. Du kan prøve at surf camps med Cold Hawaii i Klitmøller. Cold Hawaiis surf camps er ideelle til familier, børn, kærester eller alene. Hvis du er nybegynder, så start med et surf kusus til kun 399 kr. med de mest erfarne instruktører i hele Danmark.

Hvor kan man paddle?

Man kan stå på paddleboard næsten over det hele, så længe der selvfølgelig er vand. Visse SUP aktiviteter kræver specifikke lokationer, eksempelvis, SUP surfing behøver bølger. Men hvis du blot ønsker en hyggetur i naturen, hvor du kan få rørt dig med familie eller venner, så har vi rigeligt med søer og hav til paddling i Danmark. Hvis du tager til vandet i storbyer, kan du finde massere som står på paddleboard i København, Århus, Aalborg eller Odense.
 
Bare husk at tjek de steder hvor du paddler for potentielle fare. Her skal du være opmærksom på vandets dybde, temperaturen, vind styrke, vildtliv, stærk strøm og andre mennesker.
Bedste steder at Paddle surfe:
 
 • Søer
 • Havet
 • Floder
 • Havne

Er det svært at stå på paddleboard?

Når du har besluttet dig for at hoppe på paddleboard trenden, så bliver det kun sjovere jo bedre du bliver til at paddle. Det er vigtigt at huske på, at vi alle er forskellige – nogen vil finde det svært at paddle, andre vil derimod have nemmere med at komme i gang.
 
Hvis du ikke har mulighed for at tage et SUP kursus i Århus, Aalborg eller København, men stadig ønsker at komme på vandet, så husk på disse tips:
 
 1. Start med at paddle på din knæ. Det vil hjælpe dig med at føle mere stabil.
 2. Fokuser på horisonten og kom fremad! Det vil altid være nemmere at holde balancen, når du bevæger dig.
 3. Når du kommer på benene, så behold et lille “buk” i knæene, og altid vær afslappet! Husk at smil, at stå på paddleboard er fantastisk.
 4. Vær aldrig bange for at falde i vandet. Vi falder alle sammen i vandet, når vi paddler, det er en del af oplevelsen 
Følg disse tips og tricks, så er det ikke svært at stå på paddleboard. Selvfølgelig varierer det fra person til person, ellers prøv et SUP kursus, det vil helt sikkert hjælpe en begynder i SUP.
 

Paddleboard tilbud

Paddleboard er en dyr hobby, men når du har udstyret, så kan du paddle verden rundt. Hvis du ønsker dit eget paddleboard, så anbefaler jeg at købe det brugt til at starte med. Du kan nemt finde et godt board til 50% brugt. Siden har fundet en masse gode tilbud på SUP kurser, hvis du er nybegynder og ønsker at kunne stå uden at falde i vandet. Et paddleboard kursus kan anbefales, hvis du ønsker at lære teknikker og tricks for at mestre paddleboarding, eller hvis du blot ønsker en hyggelig dag på vandet i København, Århus eller Aalborg. 

 S

 

 

Lær at paddle

Hvis du er nybegynder til paddleboarding, så læs mine punkter ovenfor, og se denne video. Det vil give dig et godt udgangspunkt i, at blive god til at stå på paddleboard.

Om vandsportogoplevelser.dk 

Vandsportogoplevelser.dk er en oplysningsguide med fokus på at hjælpe dig med at planlægge din perfekte oplevelse b.la. ud fra personlige erfaringer. Siden er startet af mig, Kevin Nielsen, så du mere overskueligt kan finde en oplevelser eller aktivitet der passer dig, din familie eller venner/kollegaer. Og  fordi jeg selv elsker en fed aktivitet eller oplevelse.

 

Kontaktoplysninger

Navn: Kevin Nielsen

Email: Kevinodk97@gmail.com

Telefon: 60513836