Vinsmagninger

Leder du efter en vinsmagning nær dig? På siden har vi gjort det nemt at finde den perfekte vinoplevelse nær dig. Vin er en verden med uendelige smage og muligheder, her på siden har jeg fundet nogle af de bedste udbydere af vinsmagninger og kurser. 

Personligt har jeg besøgt utallige vinsmagninger rundt omkring i verden, derfor mener jeg, at jeg kan give dig en troværdig guidance til den perfekte vinoplevelse med dine nærmeste. Desuden skal du ikke være bekymret, hvis det er din første gang, jeg har skrevet “værd at vide” i bunden af siden, samt en informationsrig video. Så du kan finde romantiske, hyggelige og sjove vinsmagninger.

Bedste vinsmagninger i Danmark

Bedste vinsmagning i København og Århus

Vinsmagning i København hos Kjær og Sommerfeldt

Ønsker du en bedre forståelse og passion for vin og unikke smage? Når det kommer til vin, så er der altid ny viden, vinverdenen er konstant i forandring. Men vinverdenen er fuld af regler, navne og diverse fagudtryk, som kan svære at forstå. 

Hvis du vælger en vinsmagning hos Kjær og Sommerfeldt, vil du blive præsenteret for eksempler på vinens typiske og grundlæggende karaktertræk. Her vil du lære om druer, lande, vintyper og klassiske vinområder. Yderligere vil du lære om alt basisviden, smagsteknikker og hvordan man vurderer en specifik vin.

I løbet af aftenen vil du blive præsenteret for 6 – 7 vine. Vinsmagningen varer ca. 2 timer, en perfekt oplevelse til en date.

Bedømmelse: 4,6 stjerner (310+ anmeldelser)

📍Århus C og København

Pris: 399 kr. /person

Vinsmagning i København på en vingård

Oplev en dansk vingård hos Nordlund

Kun 10 kilometer fra Rådhuspladsen ligger denne perle. Nordlund er en økologisk vingård i København, hvor du bliver budt velkommen med dansk produceret vin. Rundvisningen tager ca. 1,5 time, hvor du ser gården og omgivelser, samtidig med at du bliver budt på vine og snacks.

Personligt har jeg selv besøgt vingården. Min kæreste og jeg blev præsenteret for fantastiske vine, vingården er både romantisk og utrolig smuk. Den søde vinbonde Miriam var super imødekommende og autentisk – en klar anbefaling herfra.

Bedømmelse: 4,9 stjerner (50+ anmeldelser)

📍Hvidovre

 Pris: 225 kr. /person

Vinsmagning i Aalborg med Tapas

Vinsmagning i Aalborg

Vingsmagning hos Ma Petite France tilbyder fantastiske vinde samt lækker fransk mad. Det er en fransk vinbar, hvor der også bliver serveret traditionel fansk mad af gode råvarer. Tilbuddet inkluderer 3 – 4 glas vin, samt snacks og vand.

Jeg besøgte denne vinbar for 2 måneder siden. Overordnet er det et hyggeligt sted med udeservering. Betjeningen var super, personalet var imødekommende og nede på jorden.

Tapasanretningen var lækker og indbydende, dog var der ikke det store udvalg af retter, men det var let og lækkert, som man kan forvente på en vinbar. Kan ikke sætte en finger på vinen! – Bedste vinbar i Aalborg efter min mening.

Bedømmelse: 4,7 stjerner (110+ anmeldelser)

📍Aalborg

Pris: 350 kr. /person

Vinsmagning i Odense

Vinsmagning i Odense

Hvis du søger den bedste vinsmagning på Fyn, så er en vinsmagning hos S’vineriet Odense noget for dig. Her vil du blive opleve en super hyggelig og uformel vinsmagning, hvor professionelle sommerlier vil præsentere dig for fem forskellige vine for forskellige lande og regioner. 

Har ikke selv besøgt S’vineriet, men efter alle de gode anmeldelser jeg har læst, som beskriver det som hyggeligt, fantask vin og mad, autentisk og god atmosfære, bliver det min næste destination i Odense.

Bedømmelse: 4,7 stjerner (150+ anmeldelser)

📍Odense

Pris: 295 kr. /person

Portvinssmagning hos Kjær og Sommerfeldt

Portvin er mere populært end nogensinde før. Hvis du har lyst til at vide mere om portvinens historie, diverse portvinstyper eller hvor og hvordan vinen skabes og kan matches med mad. 

Så tilbyder Kjær og Sommerfeldt en to timers smagning, hvor du lærer at dufte og vurderer vin. De præsenterer 7 – 8 portvine, bl.a. den omtalte “Den Kongelige Livgardes Portvin fra Warre’s, og selvfølgelig snacks i mellem smagninger.

Bedømmelse: 4,7 stjerner (300+ anmeldelser)

📍Århus

Pris: 399 kr. /person

Vinsmagning i Århus

Vinsmagning i Århus hos SmagFørst er en 1,5 times oplevelse, hvor du får præsenteret 7 – 9 forskellige vine, her vil du lære at det ikke er etiketten eller navnet, som er det afgørende, men selvfølgelig smagen. 

Selvom der ikke er en rødtråd mellem druer, flaske størrelse, vindistrikter og oprindelsessted, så vil du stadig få en masse information og historier om fantastisk vine fra hele verdenen. SmagFørst har en masse gode anmeldelser og anbefalinger, så det er klart et besøg værd.

Bedømmelse: 4,7 stjerner (100+ anmeldelser)

📍Århus

Pris: 299 kr. /person

De bedste vin år

Hvis du ønsker at finde den bedste årgang vin, så vil jeg anbefale dig at bruge årgangsskemaer,  de vil give en god indikation af, hvilken vin der er bedst, hvis vi snakker om den samme vin, men en anden årgang. Disse skemaer er typisk opbygget om vinområder. Man skal selvfølgelig ikke stole 100% på skemaerne, da vinmarkerne kan klare sig bedre eller dårligere, af den ene eller anden grund – en god regel er altid at lytte på vinbonden.
 

Jeg plejer at anvende årgangstabeller fra Decanter, læs mere her

Vinsmagning i hjemmet

En vin smagning i hjemmet er et godt alternativ til en vinsmagning, især hvis du ikke ønsker at bruge mange timer på vinbøger og lange youtube videoer. En vinsmagning i hjemmet følger den praktiske erfaring, som vil hjælpe dig med at se anderledes på den teoretiske tilgang, jeg har fundet en artikel (vinsmagning guide til det private), som vil give dig en velbeskrevet guide til hvordan du kan udføre en vinsmagning i dit eget hjem. 
 

Guiden vil bl.a. komme ind på disse emner:

 • Praktisk erfaring
 • De rigtige vinglas
 • Gode og få vine
 • Den rigtige rækkefølge af vin
 • Velkendte vine
 • Vinens serveringstemperatur
 • Praktiske information vedrørende en vinsmagning
 • Forksellige typer vinsmagning
 • Blindsmagning og konkurrencer
 • Hvad serverer man til vin?

 

Vinsmagning er den perfekte oplevelse for 2

Den perfekte date, er en romantisk oplevelse for 2. En oplevelse hvor man oplever noget nyt og spændende, men stadig hyggeligt og en anelse grænseoverskridende. Disse parametre bliver alle opfyldt, hvis du vælger at tage kæresten eller daten med til en eksklusiv vinsmagning i hygge omgivelser med lækker mad.

Siden har fundet de bedste vinsmagninger i København, Odense, Århus og Aalborg, så du nemt kan finde den perfekte oplevelse nær dig. Personligt synes jeg, at en vinsmagning er den perfekte icebreaker, men også en god anledning til at forsætte aftenen. 

Hvad koster en vinsmagning?

Prisen på en vinsmagning i Danmark ligger normalt mellem 200 – 500 kr. Det afhænger selvfølgelig af udbyderen, nogle udbydere servere eksempelvis ost eller tapas, hvilket selvfølgelig have en indflydelse på prisen. Man får typisk lov til at smage 6 – 9 forskellige vine, bl.a. rød, hvid og søde vine fra forskellige distrikter. Vinsmagninger er kun for personer over 18 år, da det er tilladt for udbyderen at servere til unge under 18 år.

Romantiske smagninger for 2

Under “booking” kan du finde vinsmagninger til en god pris. På siden har vi fremlagt vores anbefalet vinsmagninger og hvorfor vi mener, at det er pengene værd. Her er en lille liste over idéer du ellers kan bruge vinsmagninger til:

 • Polterabender
 • Herreture
 • Firmaarrangementer
 • Familieture
 • Tøsehygge
 • Gratis opleveler
 • Julefrokost idéer

Hvad er en vinsmagning?

En smagsoplevelse påvirker alle dine sanser. Du vil blive præsenteret for en helt ny verden, hvor de professionelle vil lære dig om deres niché. Det kan varmt anbefales, især hvis du leder efter idéer til en romantisk date eller en uforglemmelig herretur / tøsetur.

Hvad skal man vide før man tager til en smagning

Jeg har et par få tips, hvis du tager på en af vores smagninger:

 • Husk at spise mad inden du tager afsted, du skal forvente at smage en masse vin. Derfor er det vigtigt at have noget nærring i maven, samt at være hydreret, hvis du ikke vil risikere at blive for beruset. Nogle vingårde serverer mad, derfor husk at læs op på oplevelsen inden du drager afsted
 • Til nogle vinsmagninger vil du blive tilbudt ekstra smagsprøver på både vin og mad, desuden ender man ofte med at finde en vidunderlig vin man bare skal have med hjem.
 • Nogle vinture, især i udlandet på vingårde, skal man ofte gå en masse, derfor anbefaler jeg komfortabelt tøj, medmindre er på en romantisk date, så må du lide for skønheden. 
 • Mit sidste råd er at se videoen nedenfor.

Sådan drikker du vin som en professionel

At smage på vin kan være en livslang uddannelse og hobby. Men det behøves ikke være så kompliceret, alle kan lære at smage på vin og vurdere dem på en. Så længe lugtesansen og smagsløgene ikke fejler noget, så er du allerede på rette vej. Ellers skal du blot følge disse 5 trin:
 
 1. Hold glasset ordenligt (Ved stilken eller bunden af glasset)
 2. Se godt på vinen (Hold øje med duggen, farven og vinens gardiner)
 3. Slyng vinen i glasset ( Hold i stilken op sving det rundt i glasset, så du kan frigive aromaerne og derved dufte bedre)
 4. Duft vinen (bemærk en let/intens duft, indtryk og udtryk, alt spiller ind, hvis du skal prøve at genkende en vin
 5. Smag på vinen ( bemærk, sødme, syre, krop og eftersmag)
Men husk på at du lærer alt dette, hvis du vælger at tage en eksklusiv vinsmagning.

De bedste vinglas

Personligt synes jeg at et flot og behageligt vinglas, kan gøre en vin mere indbydende. Derfor har jeg fundet en perfekt guide og liste over de smukkeste rødvinsglas og mere praktiske løsninger. Læs mere her hvis du ønsker et vinglas, som passer dine behov og budget. Yderligere er der tips og tricks til en flot opdækning.
 

Om vandsportogoplevelser.dk 

Vandsportogoplevelser.dk er en oplysningsguide med fokus på at hjælpe dig med at planlægge din perfekte oplevelse b.la. ud fra personlige erfaringer. Siden er startet af mig, Kevin Nielsen, så du mere overskueligt kan finde en oplevelser eller aktivitet der passer dig, din familie eller venner/kollegaer. Og  fordi jeg selv elsker en fed aktivitet eller oplevelse.

 

Kontaktoplysninger

Navn: Kevin Nielsen

Email: Kevinodk97@gmail.com

Telefon: 60513836