Windsurfing

I Danmark har vi ikke det varme vejr og det varme krystal blå vand, derimod har vi en vind, som kan kaste mågerne rundt i luften. Derfor er windsurfing den perfekte vandsport og oplevelse i Danmark. Det er en god vandsport for børn, men også for voksne, som en ønsker en ny hobby, møde nye mennesker og også kan dyrkes på rejser i udlandet.

Læs her om de bedste windsurfing kurser og steder i Jylland og København.

De bedste windsurfing kurser

Windsurfing i København, fed oplevelse

Windsurfing hos Copenhagen Surf School og Palm Tree.

Windsurfing er en groende vandsport. Mange tror at det er svært at lære windsurfing, men hvis du tager et windsurfing kursus med bl.a. “Copenhagen Surf School” eller “Palm Tree”, bedste windsurfing i København, så vil du blive overrasket over, hvor langt du kan komme på kun 2,5 time. 

Personligt har jeg deltaget i Copenhagen Surf Schools kursus på 2,5 time sammen med min niece og nevø sidste år, på henholdsvis 14 og 16 år. Ingen af os havde noget erfaring, men efter to kurser, kunne vi nemt surfe alene, hvilket gjorde windsurfing 100 gange sjovere, når man ikke ligger i vandet 95% af tiden. Alt udstyret var inkluderet i prisen og de ansatte var erfarne og imødekommende.

Bedømmelse: 4,5 stjerner (120+ anmeldelser)

📍København

Pris: 595 kr.

Windsurfing klitmøller kurser og oplevelser

Windsurfing i Klitmøller

Windsurfing Westwind er den bedste rated windsurfing klub i Jylland. Yderligere er windsurfing kendt nok det bedste windsurfing sport i Europa. Windsurfing i Klitmøller tilbyder introkursus, dette kursus varer 3 timer, her vil du lære om teorien bag og de grundlæggende tekniker. Alt udstyr er inkluderet i i kurset.

Jeg har valgt at inkludere Windsurfing i Klitmøller, for at have en mulighed for at lære windsurfing i Jylland. Jeg har ikke selv besøgt klubben, men de har gode anmelder på bl.a. trustpilot og tripadvisor, derudover er prisen på windsurfing billig. 

Bedømmelse: 4,9 stjerner (35+ anmeldelser)

📍Thisted, Nordjylland

Pris: 499 kr.

Kan man windsurfe om vinteren?

Man kan godt vindsurfe om vinteren, men det kræver at man har udstyret i orden. Det kræver at man har en tyk våddragt, handsker og en neopren hue. Det er irriterende at sejle med alt det udstyr, men det gør at et sundt og rask mennesker sagtens kan holde sig varm helt ned til 3-4 grader. 

Windsurfing rejser og ferie

Man kan tage på mange windsurfing rejser. Populære destinationer er bl.a. Egypten og Vest Spanien, da vejret og vandet er varmt, men selvfølgelig også pga. den kraftige vind.

Windsurfing udstyr

 Windsurfing udstyr er ikke billigt. Hvis du vælger et windsurfing kursus, så er det min erfaring efter en del research og erfaring, at det er altid indgår i prisen. Men hvis du vælger, at du vil anskaffe dit eget windsurfing udstyr, så kan man finde meget brugt til en billig pris, personligt har jeg gjort det med mit Starboard, windsurfsejl og våddragt. Jeg anbefaler en våddragt med en tykkelse på 5/4 mm, hvis du ønsker at windsurfe i Danmark.

Windsurfing for børn? Hvor gammel skal man være for at windsurfe?

Det kan være lidt svært at svare på, hvor gammel man skal være for at windsurfe. Der er ikke et krav om en specifik alder, men jeg synes man skal tage alder og vægt til eftertanke, inden man melder sine børn til windsurfing. Børn har en god læreevne og et godt gå på mod, derfor gode forudsætninger for at lære windsurfing hurtigt. Min vurdering er mellem 5 – 7 år og 30 – 35 kg, det afhænger også af sejlene og boards, men hvis du finder den rigtige spot, så kan børnene blive forelsket i windsurfing. 

 

Lær at windsurfe

Jeg har fundet en informationsrig video, hvis du ønsker at se basisteknikken inden for windsurfing. Dette er også teknikker og teori, som du vil lære, hvis du vælger at tage et Windsurfing kursus. Tjek vores to windsurfing kurser i København og Jylland.

Om vandsportogoplevelser.dk 

Vandsportogoplevelser.dk er en oplysningsguide med fokus på at hjælpe dig med at planlægge din perfekte oplevelse b.la. ud fra personlige erfaringer. Siden er startet af mig, Kevin Nielsen, så du mere overskueligt kan finde en oplevelser eller aktivitet der passer dig, din familie eller venner/kollegaer. Og  fordi jeg selv elsker en fed aktivitet eller oplevelse.

 

Kontaktoplysninger

Navn: Kevin Nielsen

Email: Kevinodk97@gmail.com

Telefon: 60513836