Giv dig selv en på vandreopleveren
Kan du godt lide at få en på opleveren, og kan du også godt lide at være udenfor. Så bør du gøre dig selv den tjeneste at kombinere de to interesser, for at ende op med en oplevelsesrig vandretur.
Og ja, en vandretur kan være meget mere oplevelsesrig, end du måske lige går og tænker. Selvom tempoet er sat ned i gå-fart, så er indtrykkene utællelige, og du vil blive fyldt op med nærvær, natur og en rigtig god oplevelse.
Hvor skal jeg vandre henne?
Næste store spørgsmål omhandler så, hvor i alverden du skal vandre henne? Og her er der heldigvis rigtig mange muligheder i bånde ind- og udland.
Herhjemme er vandreruterne meget alsidige, men vil typisk føre dig gennem skov, åbne markvider eller mageløse lyngplantager.
Kendetegnende for det danske vandreterræn er naturligvis, at det er temmelig fladt sammenlignet med andre populære vandredestinationer, såsom Norge, Tyskland eller Østrig.
Der er altså rig mulighed for at få nogle fede oplevelser med vandring som hovedelement, hvis du ellers søger det.
Hærvejen – Danmarks længste vandrerute
Skulle du være bare en smule interesseret i historie, så vil Hærvejen være lige noget for dig. Den strækker sig hele vejen fra det nordlige Jylland, hvor den udspringer i både Hirtshals og i Frederikshavn, og så hele vejen ned til den dansk-tyske grænse.
Hærvejen var i gamle dage Danmarks trafikale hovedpulsåre, hvor både handelsfolk, bønder og soldater færdedes for at komme enten nordpå eller sydpå. I takt med kristendommen og de sagnomspundne pilgrimme, blev Hærvejen også hyppigt anvendt som en pilgrimsrute, som førte kristne pilgrimme enten mod Trondheim i Nord, eller Santiago de Compostela i syd.
Derfor er den danske hærvej stadig den dag i dag meget betydningsfuld for den danske historie, og den er stadig en del af det store netværk af pilgrimsruter, som forbinder størstedelen af Europa.
Langs Hærvejen finder du mange spændende historiske kirker og seværdigheder, og så får du lov til at opleve Danmark, som du med garanti aldrig har oplevet Danmark før.
Caminoen – vejen til Skt. Jakobs knogler
Rigtig mange vælger at vende blikket sydpå mod Spanien, hvor nok en af de mest ikoniske vandreruter i Europa findes – nemlig ”Caminoen”.
Ifølge sagnet skulle knoglerne fra disciplen skt. Jakob være begravet inde i den store katedral, der ligger centralt i den spanske by Santiago de Compostela. Caminoen er en kæmpe turistattraktion, som tiltrækker mennesker fra overalt i verden, og selvom motivet førhen var religiøst, så er der mange grunde til, hvorfor folk vælger at gå Caminoen i dag.
Lige så meget som Caminoen byder på en stor oplevelse, hvad angår de ydre elementer, så vil den indre oplevelse du får inde i dig selv med garanti være meget større. Og den kan du tage med dig videre i dit liv. Så selvom at en vandretur måske umiddelbart lyder som en af de lidt mere stilleværende oplevelser, så kan den altså få en kæmpe betydning for dit liv.